Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας.


Κυριακή 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ορεινή δραστηριότητα – τεχνική αναρρίχηση της Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Ορειβατικό Σύλλογο Λιτόχωρου στον Όλυμπο περιοχή Βραχάκι.

Προσεχείς δραστηριότητες :
5 & 6 Ιουνίου, ημέρες Σάββατο Κυριακή και ώρα 08:00, θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση με άλματα του 7ο Σχολείου Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. και της 1ης κατηγορίας Νέων Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. της 4ης Αγωνιστικής Συνάντησης Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. που δεν ολοκληρώθηκαν γιατί δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες στις 17 – 18 Απριλίου ( με το τέλος των αλμάτων θα γίνουν απονομές επάθλων και αναμνηστικών ).29 & 30 Μαΐου, το Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων θα τελεσθεί στο Καβούρι και στη Ρεντίνα την Κυριακή, 30 Μαΐου και ώρα 11:00. Μετά την επιτυχία που είχε η περσινή μας σύναξη στην περιοχή Ρεντίνας-Σταυρού με την ευκαιρία του μνημοσύνου, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) αποφάσισε να την καθιερώσει. Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιήσουμε και φέτος μια μαζική σύναξη Καταδρομέων στην περιοχή Ρεντίνας-Σταυρού-Ασπροβάλτας, με τις οικογένειες και τους φίλους μας, για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου, με προσέλευση από το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της σύναξης αυτής θα έχουμε κάποιο πολιτιστικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με καθαρά καταδρομικές δραστηριότητες. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ και η Συνέλευση των Προέδρων των Λεσχών – μελών. Το πρωΐ της Κυριακής, αμέσως μετά τη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, θα τελεσθεί μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνο ΙΑ΄, με την ευκαιρία της επετείου της Αλώσεως. Μαζί μας θα είναι και πάλι το προεδρείο και αντιπροσωπεία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε καταλύματα του Σταυρού και της Ασπροβάλτας, που θα εξασφαλίσει η Ομοσπονδία. ημέρες Σαββατοκύριακο, εκδηλώσεις στην μνήμη των πεσόντων Καταδρομέων στον Σταυρό και Ρεντίνα – Θεσσαλονίκης.Παρακαλούνται τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας να δώσουν έντονα το παρόν.Σύντομα για τον μήνα Ιούνιο θα ανακοινωθούν ημερομηνίες:α) για δραστηριότητες διάσχισης φαραγγιών ( kanyoning ) στην περιοχή του Ολύμπου.β) για ημέρα βουτιάς γνωριμίας με τους Αυτοδήτες της Λέσχης σε περιοχή της Λεπτοκαρύας.
4,5 & 6 Ιουνίου, 8o Σχολείο Αλεξιπτωτιστών για τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας και για μέλη Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει στη Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄ και τα άλματα στο Αεροδρόμιο Πολυκάστρου. Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν έως 31-06-2010.Για σεμινάρια Πυρασφάλειας - Πυρόσβεσης – Δασοπυρόσβεσης, Πρώτες Βοήθειες, Ναυαγοσωστικής, Διαχείρισης κινδύνων – κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κ.α. (Για την διεξαγωγή των σεμιναρίων απαιτείται η συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού μελών).Επίσης δραστηριοποιείτε η Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) Εθελοντική ομάδα με αυτοδύτες, ραδιοερασιτέχνες, πρώτες βοήθειες, ναυαγοσώστες από μέλη της Λέσχης με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.Για περισσότερα και συμμετοχή σε Ε.Δ.Ο.Π.Α. - Ομάδες Αυτοδυτών - Αλεξιπτωτιστών – Ορεινών δραστηριοτήτων επικοινωνία με τους υπεύθυνους των ομάδων.