Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Υπό διάλυση το Λιμενικό, λένε οι συνδικαλιστές !


Ενα λιμενικό σώμα νεκρό, ακέφαλο και υπό διάλυση παρουσίασαν στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, μετά το γενικό συμβούλιο, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ.

Οι πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων τόνισαν μάλιστα πως το προσωπικό έχει αγανακτήσει, καθώς πληρώνει τα φάρμακα και τους γιατρούς από την τσέπη του, του οφείλονται οδοιπορικά 2,5 ετών και το 60-70% του στόλου είναι ακινητοποιημένο.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, μίλησε για ευθύνες περασμένων ετών και εξήγησε πως η τρύπα που βρήκε στα οικονομικά του Λ.Σ. είναι τεράστια.

Ο υπουργός υποσχέθηκε πως μέσα σε τριάντα μέρες θα έχει δοθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εξόφληση οφειλών για φάρμακα, ενώ ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών υπέγραψε να δοθεί το ποσό των 400.000 ευρώ για οδοιπορικά στους διασώστες του Λ.Σ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τέλος πως για τα σώματα Ασφαλείας δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό.Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛ.Σ., κ. Γ. Δριβάκος, τόνισε πως για φάρμακα οφείλονται πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ και για οδοιπορικά, μετακινήσεις κ.λπ. 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης, Μενέλαος Δαφέρμος, υπογράμ-μισε πως το προσωπικό του Λ.Σ. είναι αγανακτισμένο, για να προσθέσει ότι περιμένουν με αγωνία να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ.