Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δημοσίευμα-σοκ ! ! ! ! ! ! !


Το εξώφυλλο της νέας έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, σε επαίσχυντη στάση. Ο δε τίτλος του ,αναφέρεται στους απατεώνες της ευρω-οικογένειας.

Το άθλιο φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Απαράδεκτο είναι και το ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;», ενώ στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και εκτιμήσεις υποτίθεται διακεκριμένων οικονομολόγων του εξωτερικού οι οποίοι υπερτονίζουν την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Το απαράδεκτο φωτομοντάζ, όπως και το δημοσίευμα στο σύνολό του, προκάλεσε αντιδράσεις Ελλήνων του εξωτερικού, και όχι μόνο, οι οποίοι το καταδίκασαν στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στη διεύθυνση του περιοδικού.

Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν εκφράζει σαφέστατα το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. Προκαλεί όμως, και μάλιστα υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Επιστολή Πετσάλνικου στον Γερμανό Πρέσβη

Για το κατάπτυστο αυτό εξώφυλλο υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος δεν άντεξε άλλο τα δυσφημιστικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα για να του πει ότι η κατάσταση έχει και όρια και δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.

Υπενθυμίζει επιπλέον πως κύριος προμηθευτής των αμυντικών συστημάτων της χώρας μας - τα κονδύλια για τα οποία ανέρχονται στο 4,2% του ΑΕΠ - είναι η Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξάλλου απέστειλε επιστολή και στο γερμανικό περιοδικό Stern με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει κάθε όριο»

Καθώς το άρθρο αναφέρεται στην διάσωση εκ μέρους των Γερμανών, των τραπεζών τους, ο κ. Πετσάλνικος αναρωτιέται «ποιος προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση» και προσθέτει: «Σίγουρα όχι εμείς οι Έλληνες».http://www.axiaplus.gr

ΠΗΓΗ : http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_4762.html

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.