Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανία: "Τέλος στα ελληνικά ομόλογα - Δεν αγοράζουμε"!

"Bρώμικος πόλεμος" έχει ξεσπάσει από την πλευρά της Γερμανίας η οποία φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει ως "δόλωμα" της Ελλάδα για να επιτύχει υποτίμηση του ευρώ και να διευκολύνει τις εξαγωγές της.

Οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες διεμήνυσαν ότι δεν θα αγοράσουν ομόλογα στη νέα έκδοση που ετοιμάζει το ελληνικό δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Eurohypo και Hypo Real Estate, τα οποία είναι τα δύο μεγαλύτερα της χώρα που εμπλέκονται παραδοσιακά σε δημόσια χρηματοδότηση μέσω αγοράς κρατικών ομολόγων, δεν θα εγγραφούν στην επερχόμενη ελληνική έκδοση υπό το φόβο ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Πέραν τούτων, το γερμανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο, Deutsche Postbank, ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω σε οποιοδήποτε είδος ελληνικού ενεργητικού.

Επίσης, η Deutsche Bank δήλωσε ότι επιθυμεί να πάρει μέρος στην επικείμενη αγορά ομολόγων μόνο ως επενδυτική τράπεζα που κάνει placement σε ομόλογα, ωστόσο ως τράπεζα αυτή καθ' αυτή δεν σχεδιάζει να αγοράσει ελληνικό χρέος. Από τις υπόλοιπες γερμανικές κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες οι BayernLB και Landesbank Baden-Wuerttemberg απέφυγαν να σχολιάσουν και να πάρουν θέση. Εντούτοις, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, προκύπτει ότι η κρατικές τράπεζες (Landesbanken) "είναι εξαιρετικά απίθανο να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα".

Βάσει αυτών, η χώρα μας χάνει μία από τις βασικές της πηγές χρηματοδότησης, καθώς όπως είναι γνωστό οι Γερμανοί αποτελούν έναν ισχυρό παραδοσιακό αγοραστή του ελληνικού δημόσιου χρέους. Θυμίζουμε ότι το ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να προβεί σε νέα έκδοση ομολόγου στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να συλλέξει περί τα 20 δισ. ευρώ και να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ώριμου χρέους του που επιβάλλει αναχρηματοδότηση τον Απρίλιο και το Μάιο.

Απορούμε γιατί τώρα δεν στρέφονται προς Κίνα οι κυβερνώντες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ"

Με τα μυαλά που κουβαλάνε οι Γερμανοί σε λίγο τα μόνα γερμανικά οπλικά συστήματα που θα αγοράζουμε θα είναι παιδικά νεροπίστολα από το Lidl !!!!