Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αναδιπλώνεται το State Department για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton με δηλώσεις της στη Γερουσία "άδειασε" τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα James Jeffrey, μετά το διάβημα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον: "Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του πρέσβη μας αλλά υποθέτω ότι εξέθετε την γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε μας, γιατί εμείς επιθυμούμε να δούμε την κατάσταση σε ολόκληρη την Κύπρο να επιλύεται, αλλά ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή ήταν η δεδηλωμένη θέση της τουρκικής κυβέρνησης κι όχι της αμερικανικής", απάντησε η Clinton στον Γερουσιαστή του Νew Jersey Robert Menendez, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρέσβης υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα παραγνωρίζοντας την στρατιωτική κατοχή από το 1974.
H Αμερικανίδα ΥΠΕΞ άφησε επίσης ακάλυπτο και τον εκπρόσωπο του State Department, ο οποίος την περασμένη Τρίτη δήλωσε ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση Jeffrey και "ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν το μέλλον κι όχι ό,τι έγινε πριν 35 χρόνια". Επισημαίνεται ότι τ
ο Αmerican Ηellenic Ιnstitute (ΑΗΙ) ζητεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barak Obama την ανάκληση του Αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

πηγή: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Σχόλιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ"
Οι λόγοι που οι Αμερικανοί μας χαϊδεύουν τα αυτιά είναι δύο και λέγονται: F/A-18F και F-35