Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ακυρώθηκε η συμμετοχή πεζοπόρου στρατιωτικού τμήματος στην παρέλαση στο Λιτόχωρο.


Στα πλαίσια της μείωσης του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και λόγω της οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα δεν πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας η καθιερωμένη από την δεκαετία του 1960 παρέλαση του πεζοπόρου τμήματος της 24ης Ταξιαρχίας στα πλαίσια των εορτασμών για την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878.

Μετά την απόφαση για τη μη συμμετοχή των μηχανοκίνητων μονάδων στις μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις της χώρας φαίνεται ότι η προσπάθεια αποκοπής του λαού από τις Ένοπλες Δυνάμεις και η σταδιακή περιθωριοποίηση αυτών από την κοινωνία καλά κρατεί.

Διότι ενώ θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι παρελάσεις των μηχανοκίνητων μονάδων, οι πτήσεις των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών, κοστίζουν κάποια χρήματα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο κοστίζει τελικά η παρέλαση 150 περίπου ανδρών, οι οποίοι θα έπρεπε να διασχίσουν μόνο 200 μέτρα από το στρατόπεδο τους για το χώρο της παρέλασης στο Λιτόχωρο.

Ανεξάρτητα από τι τελικά είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι που έλαβαν αυτή την απόφαση, γεγονός είναι ότι οι κάτοικοι του Λιτοχώρου εξέφρασαν στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, τη δυσαρέσκεια τους για την απουσία του Στρατού στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Φαίνεται τελικά ότι οι δεσμοί μεταξύ του Λαού και του Στρατού, είναι πολύ πιο ισχυροί από όσο φαντάζονται κάποιοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΒΥΛΩΝ . . . ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ !